+36 20 557 6088 magmelart@gmail.com

Mag Mel filozófia

Életem szerves részét képezte mindig a művészet. Hol előtérbe került, hol a háttérben kísért, de mindig jelen volt, van és lesz is. Létezni sem tudnék nélküle!
Szilágyi-Somos Evelin vagyok, grafikus és pirográfus, a Mag Mel Handcraft márkanév megálmodója. Néhány éve egy véletlen során bukkantam a művészi faégetés technikájára, amely szerelem lett első látásra.
Grafikusként érettségiztem a középiskolában, rajztanár és kommunikációs szakemberként pedig a szombathelyi Berzsenyi Dániel Főiskolán diplomáztam.
Akármivel foglalkoztam életem során, közvetlen, vagy közvetett módon valamilyen formában mindig a lovakhoz volt köthető. Voltam Lovasmagazin újságírója, rovatszerkesztője, karikaturistája, televíziós riporterként több lovaglással kapcsolatos témával is foglalkoztam.  Készítettem portrékat lovakról és dolgoztam lovászként Ausztriában. Még a szakdolgozatomat is a “Lovak, mint szimbólum a XIX. és XX. századi magyar festészetben” címmel írtam. Ezek után talán nem véletlen a logóm sem, és a márkanevem hozzájuk is szorosan köthető, melyről ITT olvashattok bővebben.
A lovak az ihletőim, de alkotásaim minden témát érintenek. A célom emlékekkel, életünk fontos szereplőivel, eseményeivel életre kelteni, majd a modern világunk otthonaiba visszacsempészni, a természetet.
Festmények mellett, pirográfiákat (tűzgrafikákat) is készítek. Egy speciális égetőtollal, szabad kézzel, mintát, ábrát, 1 vagy több fotó alapján, fotórealista minőségben égetek fára. Munkáim mind hagyományos technikával, kézzel készülnek, amit azért fontos hangsúlyozni, mert a lézertechnika, lézergravírozás, lézerpirográfia, a művészetet sem kímélte és egy gombnyomásra is lehet képeket égetni. Ráadásul sajnálatos tapasztalat, hogy művelői igyekeznek megtéveszteni a laikus közönséget és művészi képként árusítják. Ez az eljárás sem minőségben, sem eszmei értékében nem közelíti meg a kézzel, hagyományos technikával készülő pirográfiákat, és nem adja vissza az üres fadarab életre keltését, az égetés füstös illatát és a több órás alkotás örömét sem.
Mag Mel Handcraft – Az anyag újjászületése

Köszönet azért, hogy az álmomat logóvá formáltátok:
Andijung Solutions.  

Itt találod őket a Facebookon.

Share This