+36 20 557 6088 magmelart@gmail.com

Természettel a természetért

Az első babát ábrázoló rajzomat 23 hónapos koromban firkáltam, ami családi ereklyeként van elrakva. Az évek során is az derült ki, hogy a rajz jobban megy, mint a matek, ezért 1997-ben egy felvételit követően a Győri Tánc-és Képzőművészeti Iskolában kezdtem középiskolai tanulmányaimat.

Alkalmazott (sokszorosító) grafikus szakon érettségiztem (rézkarcokat, litográfiákat, linometszeteket készítettem), majd a szombathelyi Berzsenyi Dániel Főiskola kommunikáció-rajz szakos hallgatójaként, rajztanári és kommunikációs szakember (újságíró) diplomát szereztem. Iskolában a gyakorlaton kívül nem tanítottam, mert úgy érzem, hogy nem lehet osztályozni a rajzot 1-től 5-ig, mint ahogy ez az iskolai tantervben kötelező… A művészetet mindenki másként látja, mindenkinek más a véleménye egy adott képről, ráadásul a gyerekek minden rajzukba szívüket-lelküket beleteszik. Ezért a pont-pont-vesszőcske is épp úgy 5-ös kellene hogy legyen, mint a megszólalásig hasonlító portré.

Újságíró gyakornokként a győri LovasÉlet magazinnál voltam, majd a diploma megszerzése után a magyarországi CAVALLO Lovas Magazin regionális újságírója, karikatúristája, később rovat szerkesztője lettem. Sajnos azonban csak 1 évig volt kapható nálunk, hiába nőttek az előfizetői számok. A mai napig nem tudom, mi volt az oka, hogy megszűnt Magyarországon..

Évekig Ausztriában dolgoztam, majd a gyes ideje alatt tértem vissza a művészethez. Imádom a természetet, ezért olyan művészeti technikák és témák után keresgéltem, amelyek a legközelebb visznek hozzá. Így találtam rá egy véletlen folytán a pirográfiára is (másnéven: művészi faégetés, tűzgrafika). Jean Bouick, egy amerikában élő művész videóját láttam először és akkor belezúgtam ebbe a művészeti technikába. Addig kutattam, míg nem találtam olyan gépet, amivel több minőségi művész is dolgozik. 2016 Karácsonyán próbáltam ki életemben először és saját munkáimon keresztül fejlődtem és fejlődöm folyamatosan.

A pirográfia mellett fotózom és festek is. Fotózom a természetet, mely néha tanulmányként szolgál pirográfiáim és festményeim alapjaként, illetve vannak olyan fotóim is, melyek önállóan is megállják helyüket.

Saját örömömre alkotok, minden munkám szívem egy mozaikja. Ha megtetszik egy alkotásom, vedd fel velem a kapcsolatot és tiéd lehet lelkem egy darabjával 🙂

Üdvözlettel:

Szilágyi-Somos Evelin

 

06205576088

magmelart@gmail.com

www.facebook.com/MagMelHandcraft

www.instagram.com/magmelhandcraft

 

Share This