+36 20 557 6088 magmelart@gmail.com

Megérkezett a webshopba a hársfa ezért félretettem minden feladatom, mert nem bírtam ki, hogy a tükör simára csiszolt, tökéletesen munkakész alapanyagon ne próbáljam ki a pirográfiát.

Jelentem, IMÁDOM!!! Puha, egyenletes felületű, könnyű, élettel teli, fantasztikus fa anyag.

Ami a témát illeti, ő egy arab telivér. Hogy miért? Arra szerintem a tudatalatti tud választ adni. Ötleteim vannak.

Például talán azért, mert az egyik kedvenc filmem a Hidalgo, amelynek főszereplője a másik egyik kedvenc filmemben játszik, mégpedig a Zöld könyvben. Persze Hidalgo egy musztáng ( lehet épp ő lesz a következő lóportrém?), azonban a film fő mondanivalója épp az arab sivatagot és az ott tenyésztett telivéreket érinti. Nézzétek meg a filmet. Nem akarom elspoilerezni a sztorit 🙂

Az arab telivérek a legősibb nemes fajta. A sivatagi nomád törzsek, a beduinok tenyésztették és szigorúan őrizték a vérvonalakat. A leghíresebb vérvonal egyike a Kohaylan törzs lovai. A lovam apukája, a Bábolnai Arab ménes egyik törzsméne volt, Visbaden, aki Kohaylan I. vérvonalú telivér volt, és akinek szépsége mellett gyorsaságát is örökölte lovam. Talán azért nosztalgiázok sokat, mert Visbaden már nagyon rég nincs, Vazul az egyik utolsó természetes csikója és ő is már 22 éves. Visbaden azonban korán, már sajnos 15 évesen elpusztult.

Pirográfiám, bár nem őt ábrázolja, de a “showhorse” lovak előtt tiszteleg. A kifejezés azt jelenti, hogy ezek a mének minden tenyésztői bemutatón részt vesznek és felvezetőik arra törekednek, hogy lovaik minél jobban előhozzák arab telivér jellemüket. Horkantsanak, kihúzzák magukat, farkukat zászlósan tartva neveletlennek tűnve toporogjanak, ugráljanak, mutassák azt a tüzet, ami bennük van. A homokvihart kavaró vagy épp az elől menekülő telivérek a képen is ezt szimbolizálják.

Pirográfiám főeleme az apró fülekkel, a kifejező, mélybarna szemekkel, a tipikus csukafejjel, rövid orrnyereggel, hatalmas orrlikakkal, megfeszült, büszke testtartással talán az egyik legtípusosabb Arab telivérek egyike. Mint a bemutatólovak általában, a feje olajjal be van kenve, hogy minél csillogóbb legyen, de anélkül is számomra a világ legszebb lovai!

www.magmel.hu

Kézzel készült pirográfia, A4-es tömör, szélezetlen hársfa

Az egyedülálló, művészi pirográfia megvásárolható.

A fa alapanyag www.magmel.hu/webshopban már elérhető.

 

Kézzel készült pirográfia A4-es méret, szélezetlen tömör hársfa

Share This